DOCUMENTATIE ATELIER VL 6/11/2014

 

Vandaag leerde ik Viktor kennen, van een jonge en toffe gast gesproken, gans gedreven door zijn ambitie, namelijk dieren en deze liefst zo klein mogelijk van gedaante, ontleden en opzetten volgens het beauchene procedé. Die wonderlijke kleine skeletten zo natuurgetrouw terug neerzetten…. Wat een zalig beroep. Ik ben ervan overtuigd dat onze kinderen door zo’n mensen later veel te weten zullen komen van het door ons gekende dierenrijk, want het ziet er echt niet goed uit, maar dat wil ik u hier niet vertellen. Ik wil gewoon laten weten dat het vandaag zalig werken was, even ik en hij tegen gans de wereld, helemaal afgezonderd in dat atelier van hem wat meningen uiten over onze beperkte wereld, voorvallen en emotioneel onmenselijke incidenten bespreken, ideeën delen, zalig en dit alles dan nog eens zonder commerciële doeleinden, eigenlijk zomaar omdat ik zo’n zaken wil documenteren. Waarom weet niemand, maar ik weet dat het goed aanvoelt.

 

Trouwens de tientallen vlinders die in mijn living hangen worden gekweekt voor zo’n dergelijke zaken blijkbaar, zoals de kippen in kwekerijen, nee dat klink nog altijd niet goed hé…. Maar zo’n vlinder, zo’n prachtige vlinder zit in zijn laatste levenscyclus, de meesten hebben als vlinderzijnde nog maar twee weken te leven, sommigen hebben zelfs geen mond zodat ze niet kunnen eten en snel sterven. Inderdaad elke vlinder die jij ooit zag had een zeer kort leven…

 

En die diepvriezer was zoo mooi, een landschap van ijs, plastiek en dode dieren. Ik zag flamingo’s, slangen, kuikens en zeepaardjes….. koest vegans, dierenactivisten, val niet aan, ze stierven niet in functie hiervan, ze stierven hun lot, zie het als een herwaardering na de dood….

 

Ik werk als een paard, elke dag, elke avond, vaak aan jobs die ik niet graag doe maar in functie van later, voor mijn fotografie, voor mijn gezin en voor Viktor en zijn atelier te ontdekken en terug te beseffen dat alles ok is.

 

Ok ik wil meer…. Zoals een junkie zeer verslaafd… Geef mij dingen die ik kan documenteren of ik sterf…..maar dan mag Viktor mij opzetten, ontleden, mijn aders volspuiten met siliconen of was het epoxy, shit ik ben het kwijt…. Het licht ging ook zo snel weg…. .